fredag 8 januari 2010

Inte lite kallt… *brrrrrr*

När Tommy skulle ut med Montana i morse, kolla han graderna som visade – 20 grader!! Då är det kallt, stackars de som har – 40 längre upp i vårt just nu kalla land.



Var längesedan det var en sådan här kall vinter om inte jag minns fel, i alla fall över jul och nyår!! Snö på jul är ett måste för jul känslan, men efter året. Vår tack!!




Inte hänt så mycket spännande i år…. (som varit såååå långt).
Fick min mens i veckan, så här blev inga barn gjorda nu.. men bara till att köra på :)

Tommy har haft ett samtal med Tanten för första gången!!! (för hans del) Han skulle i tisdags kolla om hon va borta vid skogen då han gick ut med Montana, man går ju förbi henne automatiskt  och då såg han Lejla i hennes kök..  så han knacka på!! Först va inte Lejla där enligt henne, sen kom Lejla ju ut själv..  de tjöta lite. För att göra en kort historia lite kortare...   sa Tanten  att vi fick ta han om vår katt och att Lejla VILL ju gå in till henne och att det inte va hennes fel. Slutade med att Lejla sprang in till tanten igen, Tommy bad henne hämta henne igen.. då hämta hon Lejla och slängde henne på Tommy och sa ta hand om din katt!!!! *morr*

HALLÅ!!! Jag tar han om min katt!!! Sluta mata och ta in henne bara.. fattar inte problemet!!

Skickat mail till Förbo... igen. Men tror inte att man kommer få hjälp från dem.. Skickade detta:

>> Hej..

Har en liten fråga.. eller problem kan man väl säga.
Det är en äldre dam som tar in min katt och även matar katter utanför sin lägenhet.
Vet nu att Förbo inte vill man ska ha katter ute utan uppsikt, men hoppas på hjälp i denna fråga ändå. Har haft problem med denna dam över ett år nu, och hon vägrar att lyssna. För hon tar fortfarande in min katt och matar andras katter. Pratat med henne flera gånger, har även min syster och sambo gjort (senast i tisdags)..

Vet att även andra som har haft problem med det, men de får själva stå för det och kontakta er som de vill ha hjälp. Fast bara när det gäller maten utanför, inte hört att hon tar in någon annan katt.

Har knackat på henne ett antal gånger och då har hon först sagt att inte katten är där men sen har den i nästa sekund kommit ut från henne. Som svar när vi tar upp det med henne, säger hon bara att vi ska ta han om vår katt och att katten själv VILL gå in till henne därför släpper hon in den.

Har inte haft problem men någon annan granne, bott i Hulan i snart tre år. För katten håller till i skogen (och hos damen som bor vid skogen)..

Finns det något ni kan göra för att hjälpa oss med detta??

Vet inte hur man hade gjort om det va t.ex ett vilaområde. Vet inte ens om det är emot någon lag att ta in någon annans djur, som man nu VET tillhör någon annan och man sagt till att man INTE vill hon tar in det.

Är det tillåter att sätta upp nät runt sin tomt (på ett snyggt sätt)???

MVH Marie<<

Återstår att se vad man får för svar...
Någon som vet svaret på om det är emot någon lag att ta in någon annans djur??

Lejla har i alla fall inte fått gå ut sen tisdags.. orkar inte oror mig längre!!

En annan tänke är ju den också, att Tanten är ju inte ung precis. Tänk om något händer henne så är Lejla inne hos henne. Såklart folk tror det är hennes katt!!!

Får se hur detta löser sig... jobbigt tycker jag det ä i alla fall. Speciellt när Lejla vill ut hela tiden och verkligen beter sig som en "surkärring" just nu!!

Har två barn på jobbet idag… en som är 9 år och en som ska fylla 4 i år… Bara 9 åringen som kommit, han va seg och inte sugen på att göra något med mig alls, så satta på en film till honom. De som är här idag har inte så mycket gemensamt tyvärr… förra veckan hade man i alla fall två i samma årskull. Men om nu blir lite varmare så ska vi ta oss en liten utflykt till Iglatjärn, en mysig sjö i skogen inte så långt här ifrån. Finns en härlig grillplats där också, men ingen grillning idag. Bara lite varm choklad och smörgås i så fall. Men som det ser ut nu, så blir det ingen… får se när Sabina kommer vid tio sen hur kallt det är då..  sen slutar man två i dag.. skönt!!!

Nadja var ledsen båda igår och idag när hon skulle till Förskolan… kan ju beror på att hon varit ledig så länge nu men kan ju även vara att hon är mitt i en utvecklingsfas och då är ju de små liven lite känsligare. Jobbigt i alla fall att se henne så ledsen, hon som alltid brukar vara så glad.

Förra året va man blond vid denna tiden och vägde 77 kg.. nu är man rödhårig igen och väger 63 kg (vägde det innan jul i alla fall) :) Lär ha gått upp något kg under jul… Ätit en massa gott och inte tagit några promenader alls.. visst med hunden… men det blir inte powerwalk där precis.
Får jag allt skärpa till mig....

Vad passade men bäst i ????



Fick sms från Malin igår, My Dog mässan är nu i helgen… hon, Linda och ev. Daniel skulle gå och hon undra om jag skulle med.. ett sådan sms känns skönt att få.

Tänk någon tänkte på lilla mig. ;)

Hon skulle höra av sig mer om det senare..
har man något att se framemot i helgen!!!!

4 kommentarer:

Jag sa...

tycker du klär bäst i mörkare hår, typ rött, brunt osv. =)
jävla kärring då! lägg hundbajs i hennes brevlåda som hämnd...:-P

Marie Karlsson sa...

hahaha.... ja det vore ju något ;)

Malin P sa...

ja att det skall bli sånt problem med kärringjäveln... hoppas du får svar från Förbo.. vet dock inte om dom kan göra nått men det minsta dom kan göra e väl att prata med tanten!!! skall bli kul på Söndag... vill Tommy följa med för tror både Henke och Daniel följer med!!!Skall kolla vad det kostar och om man kan köpa biljett där eller om man måste köpa biljett innan!! Kram

Angelica sa...

Tycker du e fin vilken färg du än har, du e en naturlig skönhet som klär i allt =) =) Hoppas det löder sig med kärringen!! kramar angelica